​Fravalg af revision

Siden 2006 har det været muligt for små virksomheder at foretage et fravalg af revision. For eksisterende virksomheder kan revisionen kun fravælges på den ordinære generalforsamling. Nystiftede virksomheder, der ikke ved stiftelsen fravalgte revision, kan fravælge revision på generalforsamlingen efter første regnskabsår. Virksomheder kan fravælge revision, hvis de to regnskabsår i træk ikke overskrider to af følgende tre størrelser på balancedagen:

  • en balancesum på 4 mio. kr.
  • en nettoomsætning på 8 mio. kr. og
  • et gennemsnitligt antal heltidsbeskæftigede på 12 i løbet af regnskabsåret

Der kan være rigtigt mange penge at spare for en virksomhed ved at fravælge revision, da dette ofte er en bekostelig affære selvom der ikke er stor aktivitet i virksomheden. Revisor bruger rigtigt mange timer på revisionen. Derudover bliver der brugt meget tid på at udfylde skemaer mv. i forbindelse med revisorens kvalitetskontrol. De timer som kunden betaler for til revisorens interne kvalitetskontrol giver i mange tilfælde ikke en direkte værdi for virksomheden. Samtidig er det kun registrerede og statsautoriserede revisorer der kan udføre revision. Deres timepriser er som regel væsentlig højere end virksomheden skal betale for en anden revisor.

Fravalg af revision skal selvfølgelig vurderes nøje. Har man interessenter i form af banker og andre der interesserer sig for påtegningen på regnskabet, så er det ikke sikkert man bare skal foretage et fravalg af revision.​​​

Kontakt din nye revisor

Har du spørgsmål til en ydelse, eller har du brug for mere information, kan du altid kontakte os. Send os dine spørgsmål via nedenstående kontaktformular. Angiv gerne, om du foretrækker at blive ringet op.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Følg os på Facebook​

Hvad siger kunderne

Bogføring med mange års erfaring og en lang række services

Revision for både større og mindre virksomheder

Vi hjælper gerne med øvrige opgaver, f.eks. lønninger

Lidt om os

CKregnskab har eksisteret siden 1. april 2014. Vi udfører opgaver indenfor revision, regnskab, bogføring og administration.  

 Læs mere om os